lördag 29 september 2012

Vegetarisk Lasagne

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 gul lök
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite vitpeppar
  • 15 gröna manzanilla oliver med pimento, halverade
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • 1 pkt fryst hel bladspenat/eller Mangold/
  • 1 liten burk keso
  • 1 krm muskot
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 9-12 lasagneplattor
  • 5 dl riven ost
  • ½ dl mjölk

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka gul lök, skiva champinjoner och stek dem.
  2. Häll på krossad tomat och pressa i vitlök, buljongtärning, och vitpeppar. Koka i 8-10 minuter. Tillsätt oliver och basilika mot slutet.
  3. Tina spenaten enligt anvisningar på förpackningen och blanda den med keson och hälften av osten, örtsalt och riven muskot.
  4. Varva spenatröra, lasagneplattor och tomatsåsen i en ungsform. 3 lager av varje.
  5. Strö resten av osten överst och häll på mjölken.
  6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
Receptbanken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar