tisdag 9 november 2010
Pannkaksrulle med räkor
Pannkaksrulle med räkor
Grundrecept pannkakssmet 4 port.
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2-1 tsk salt
1 msk marg.
Ingredienser till fyllning:
1 kg räkor med skal
1 knippe dill
1/2 purjolök
2 1/2 dl havrebaserad grädde
2 msk majsstärkelse
1 krm vitpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200° C.
2. Gör pannkakssmeten
3. Smörj en långpanna (30 x 40 cm) med margarin och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
4. Skala räkorna. Skölj och hacka dillen. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda grädde och majsstärkelse i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Lägg i purjon, dillen och räkorna och låt sjuda en minut. Krydda.
5. Bred fyllningen på pannkakan. Rulla samman och skär i portionsbitar.
6. Servera sallad till.
Tips!
Räkorna kan bytas ut mot 400 g tärnad rökt skinka och dillen kan bytas ut mot persilja.
Ett annat Tips: har du ( man, kvinna) gräddade pannkakor över (finns det barn, karlar och hundar så är det nog slut, men om)
Blanda spenat och fetaost fördela det över pannkakorna rulla ihop - lägg i en form strö riven ost över och gratinera.
Smt/smaklig måltid
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar