4 personer
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 msk olivolja
2 ankbröstfiléer
Havssalt
300 g fullkornspasta
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk råsocker
½ tsk havssalt
Svartpeppar
2 msk persilja
50 g hasselnötter
Tillagning
Dela paprikorna på längden, skölj och ta ur kärnorna. Baka dem i ugnen på 220 grader i 15 minuter och lägg i en plastpåse att svalna. Ta bort skalet och skär dem i mindre bitar och gnid in dem i olivolja. Ta bort fettet från ankköttet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär sedan köttet i små bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, råsocker, salt, peppar, finhackad persilja och lägg i pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en panna och gnid av skalet. Blanda ner paprika och hasselnötter i pastan och servera.
Därför är den nyttig
Innnehåller stora mängder järn som är viktigt för blodproduktionen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar