lördag 29 september 2012

Auberginecannelloni


Auberginecannelloni 

  (4 personer)

 
 

2 pkt färsk lasagne
2 auberginer
1 stor gul lök

2 klyftor riven vitlök
0,5 dl balsamvinäger
1 burk krossade tomater (gärna med chili)
1-2 dl kokta linser (eller 1 liten burk keso)
1 dl parmesan
1 msk oregano
1 msk basilika
1 msk grönsaksbuljongspulver
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 dl crème fraiche
salt och peppar
Bechamel
50 g smör
0,5 dl mjöl
4 dl mjölk
1 dl crème fraiche
0,5 tsk grönsaksbuljongpulver

Ost
2 dl riven parmesan
1 skivad mozzarella

Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Tärna auberginen, hacka lök och riv vitlök. Stek på medelvärme i olivolja tills mjukt, ca 5-10 min. Häll på balsamvinägern och låt koka in. Häll över de krossade tomaterna samt kryddor. Låt koka ca 15 min. Blanda i grädden och låt tjockna. Rör ner de kokta linserna och den rivna parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en stor klick röra på varje lasagneplatta och rulla ihop och placera i en oljad ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen. Strö över parmesan och fördela mozzarellan över cannellonin. Grädda i ugn ca 15 min eller tills den fått färg.
Servera med en sallad på jordgubbar, machésallad, mozzarella och rödlök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar