Recept: Tarte flambée med Gruyère, karamelliserad lökkräm, potatis och dragon
Ingredienser1 piadina, libabröd eller tunt utkavlad pizzadeg
2 gula lökar, tunt skivade
1–2 msk smör
1 dl crème fraiche
1 liten nypa strösocker
1–2 dl riven Gruyère AOP
3–4 delikatesspotatisar
2 gula lökar, tunt skivade
1–2 msk smör
1 dl crème fraiche
1 liten nypa strösocker
1–2 dl riven Gruyère AOP
3–4 delikatesspotatisar
Topping1/2 kruka dragon
1 nypa chiliflakes
Grovmalen svartpeppar
1 nypa chiliflakes
Grovmalen svartpeppar
Såhär gör du
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skär potatisen tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter så att potatisens råa smak försvinner. Låt rinna av.
- Stek löken i smör och/eller olja på medelvärme tills den börjar mjukna och få färg. Tillsätt socker och salt. Blanda med crème fraichen.
- Bred ut lökkrämen jämnt över brödet. Lägg på potatisen och riv över Gruyère AOP. Grädda i ugnen, ca 10 minuter tills osten och kanterna blivit gyllene.
- Toppa med dragon, chiliflakes och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar