Rulltårta med färska jordgubbar
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
Fyllning och garnering:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Ugn: 250°
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
Fyllning och garnering:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Ugn: 250°
Gör så här
1.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten.
2.Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 5 minuter.
3.Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa pappret på kakan och låt svalna.
4.Fyllning och garnering: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden tillsammans med den smälta chokladen. Bred chokladgrädden på kakan. Strö på tärnade jordgubbar, men spara några till garnering. Rulla ihop kakan från långsidan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.
Källa: Hemmets journal
det här verkar smarrigt - ska testa till nästa kaffekalas
1.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten.
2.Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 5 minuter.
3.Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa pappret på kakan och låt svalna.
4.Fyllning och garnering: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden tillsammans med den smälta chokladen. Bred chokladgrädden på kakan. Strö på tärnade jordgubbar, men spara några till garnering. Rulla ihop kakan från långsidan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.
Källa: Hemmets journal
det här verkar smarrigt - ska testa till nästa kaffekalas
Hög sockerkaka
Ingredienser:
4 ägg
3 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smält smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ut vetemjölet med bakpulvret och vänd ner i äggsmeten.
5. Tillsätt smöret och blanda försiktigt så du bibehåller luften i smeten.
6. Smöra och bröa en form, häll i smeten i formen och grädda ca 40-45 min.
7. Låt svalna en liten stund innan du tippar ur kakan ur formen.
Hittade Hos Kryddburken
Äppelkaka med sting
Se fler recept från Maja på kokaihop.se.Klickbullar
Goda & supersmidiga att göra; behöver
bara jäsa en gång!
Ingredienser (30 portioner/st.)
jäst | |
smör, margarin | |
mjölk | |
ägg + 1 ägg att pensla med | |
strösocker | |
vetemjöl | |
Fyllning | |
smör, margarin | |
brun farin eller råsocker | |
kanel eller kardemumma |
Gör så här
- Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt degspadet bli fingervarmt. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt ägget, socker och mjöl. Arbeta degen smidig. Skeda ner den i formar med hjälp av två skedar. Fyllningen: Blanda smör, socker och kryddor. Gör en fördjupning i varje bulle och tryck ner lite fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta 30-45 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 6-8 minuter.
Se fler recept från Karin Segerberg på kokaihop.se.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar