Omvandlingstabell för bakning

Omvandlingstabell för bakning
Ibland står våra recept i gram istället för som vanligt i deciliter. Det beror på att professionella bagare och kockar ofta mäter i gram för att på exakt rätt mått. Det går naturligtvis bra att baka bröden ändå genom att använda omvandlingstabellen.
1 dl av nedanstående del råvaror väger ungefär:
Vatten 100 g
Mjölk 100 g
Kaffe 100 g
Olja 90 g
Vetemjöl 60 g
Grahamsmjöl 60 g
Rågmjöl 60 g
Krossad råg 70 g
Krossat vete 70 g
Havregryn 35 g
Havssalt 100 g
Salt 120 g
Strösocker 100 g
Farinsocker 80 g
Muscavadosocker 80 g
Honung 140 g
Sirap 140 g
Sesamfrön 70 g
Linfrön 70 g
Solroskärnor 75 g
Pumpakärnor 75 g
Valnötter 55 g
Hasselnötter 65 g
Russin 60 g
Riven ost 50 g

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar