lördag 17 november 2012

Quiche med kirskål

Något att komma ihåg till nästa säsong

Quiche med kirskål
Quiche med kirskål
 
 
Ingredienser / ca 45 min 
paj skalet
500 gram
225 gram
2 st
1 st
1 dl

Fylllning
1 l
1 st
1 st
4 st
2 dl
2 dl
2 dl

Tillagning


Pajskalet:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare.
3. Mixa till en homogen massa.
4. Plasta in degen och låt den vila i minst 2 timmar (men helst 1 dygn).
5. Skär degen i bitar och kavla ut varje bit till en 1 millimeter tunn rundel.
6. Klä små lätt smorda tarteformar med tunn deg och låt lite av degen hänga över kanten.
7. Ställ en tarteform ovanpå varje degfylld form och baka degen i ugnen under press.
8. Ta ut skalen efter ca 5 minuter och beskär kanterna med en vass kniv.
9. Baka ytterligare i ca 5 minuter.
10. Ta ut skalen och låt svalna. Stäng inte av ugnen!

Fyllningen:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare.
3. Mixa till en homogen massa.
4. Plasta in degen och låt den vila i minst 2 timmar (men helst 1 dygn).
5. Skär degen i bitar och kavla ut varje bit till en 1 millimeter tunn rundel.
6. Klä små lätt smorda tarteformar med tunn deg och låt lite av degen hänga över kanten.
7. Ställ en tarteform ovanpå varje degfylld form och baka degen i ugnen under press.
8. Ta ut skalen efter ca 5 minuter och beskär kanterna med en vass kniv.
9. Baka ytterligare i ca 5 minuter.
10. Ta ut skalen och låt svalna. Stäng inte av ugnen!

Ur Boken: Laga vilt från skog & sjö
Recept: Carina & Ulrika Brydling
Foto Helén Pe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar