onsdag 15 maj 2013

Nässelpesto med tagliatelle, rostad mandel och vitlök

 

 

Nässelpesto med tagliatelle, rostad mandel och vitlök 

"från trädgårdsonsdag"

  • Antal portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • cirka 1 liter nässlor
  • 0,75 dl solrosfrö
  • 1 dl riven färsk parmesan
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 1 st röd chili (eller efter smak)
  • 1 dl mandel
  • 0,75 dl kapris
  • 0,75 dl svarta oliver
  • 1 st citron
  • cirka 400 g tagliatelle

Till garnering:

  • hackad bladpersilja
  • riven färsk parmesan

Så lagar du

Koka upp vatten och lägg i nässlorna i ca 30 sekunder. Spola nässlorna kalla under rinnande vatten. Krama ur nässlorna och lägg i en mixer. Tillsätt solrosfrö, riven parmesan, olivolja, salt och rivet skal av en halv citron. Mixa.
Koka pastan i väl saltat vatten tills pastan är al dente.
Under tiden, skala och hacka vitlök och strimla chili. Fräs i en kastrull eller stekpanna i ca 2 msk olivolja tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt mandel och fortsätt att steka tills vitlöken är gyllene. Tillsätt kapris, oliver och ca ½ dl av pastavattnet.
Tillsätt den kokta pastan och ca 4 msk nässelpesto.
Blanda väl och garnera med hackad bladpersilja och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar