Nässelpesto med tagliatelle, rostad mandel och vitlök
"från trädgårdsonsdag"
- Antal portioner: 4 portioner
Ingredienser
- cirka 1 liter nässlor
- 0,75 dl solrosfrö
- 1 dl riven färsk parmesan
- 1 dl olivolja
- salt
- 3 klyfta(or) vitlök
- 1 st röd chili (eller efter smak)
- 1 dl mandel
- 0,75 dl kapris
- 0,75 dl svarta oliver
- 1 st citron
- cirka 400 g tagliatelle
Till garnering:
- hackad bladpersilja
- riven färsk parmesan
Så lagar du
Koka upp vatten och lägg i nässlorna i ca 30 sekunder. Spola
nässlorna kalla under rinnande vatten. Krama ur nässlorna och lägg i en
mixer. Tillsätt solrosfrö, riven parmesan, olivolja, salt och rivet skal
av en halv citron. Mixa.
Koka pastan i väl saltat vatten tills pastan är al dente.
Under tiden, skala och hacka vitlök och strimla chili. Fräs i en kastrull eller stekpanna i ca 2 msk olivolja tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt mandel och fortsätt att steka tills vitlöken är gyllene. Tillsätt kapris, oliver och ca ½ dl av pastavattnet.
Tillsätt den kokta pastan och ca 4 msk nässelpesto.
Blanda väl och garnera med hackad bladpersilja och riven parmesan.
Koka pastan i väl saltat vatten tills pastan är al dente.
Under tiden, skala och hacka vitlök och strimla chili. Fräs i en kastrull eller stekpanna i ca 2 msk olivolja tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt mandel och fortsätt att steka tills vitlöken är gyllene. Tillsätt kapris, oliver och ca ½ dl av pastavattnet.
Tillsätt den kokta pastan och ca 4 msk nässelpesto.
Blanda väl och garnera med hackad bladpersilja och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar