September 2016
KOMMER RECEPT OCH TIPS.......
en liten del av skördenSquash och citron sylt, kommer med mitt recept
gudagott
sylt-och-marmelad
hittade en bra länk som det mesta finns i
hittade en bra länk som det mesta finns i
Rönnbär är små vitaminbomber som kan ätas både råa, torkade, frysta och tillagade, utan att mista sitt välgörande näringsinnehåll. Plocka dem gärna efter första frosten – då tonas den sura smaken ner en smula. Men vänta inte för länge för då hinner sidensvansen mumsa i sig bären.
Vattlingon/ Lingon i vatten/ bara fina lingon,
gammalt sätt att ta till vara både Lingon och Blåbär
Detta är första ggn jag ska testa detta istället för att frysa in bären
Koka upp vatten och låt svalna
Skölj bären och burkarna med lite ättiksvatten
fyll burkarna eller flaskor med lite större öppning med bär
fyll upp med vatten och förslut
låt stå svalt fram till jul.håller 1 år
gott till glass med lite skr, jag äter det nog på filen /youghurten,
Skölj bären och burkarna med lite ättiksvatten
fyll burkarna eller flaskor med lite större öppning med bär
fyll upp med vatten och förslut
låt stå svalt fram till jul.håller 1 år
gott till glass med lite skr, jag äter det nog på filen /youghurten,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar